Bel voor een afspraak 06 123 035 12

Gewichtsconsulent of diëtist

Verschil tussen een diëtist en gewichtsconsulent

Misschien vraagt u zich af welke verschillen er zijn tussen een diëtist en een gewichtsconsulent. Een belangrijk verschil is dat een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen. Voor veel mensen die te zwaar zijn is dit van belang.

Diëtist

Een diëtist heeft de vierjarige HBO-opleiding voeding & diëtetiek afgerond en is ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici. Iedere vijf jaar moet een ingeschreven diëtist laten zien dat ze voldoende werkervaring heeft opgedaan en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd.

De meeste zorgverzekeraars stellen inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract met een diëtist.

Gewichtsconsulent

Een gewichtsconsulent is alleen opgeleid om mensen met gewichtsproblemen te adviseren en te begeleiden. Dit betreft mensen met matig overgewicht met een BMI (Body Mass Index, de verhouding tussen lengte en gewicht) van 25 tot 30 waarbij geen comorbiditeit aanwezig is.

Afspraak maken met de diëtist in Leeuwarden?

Om een afspraak te maken kunt u bellen of mailen. Aangezien we geen wachtlijst hanteren, kunt u snel bij ons terecht. De diëtist is direct toegankelijk, dit betekend dat u geen verwijsbrief meer nodig heeft om een afspraak te maken. Er vindt dan voorafgaand aan het intakegesprek een screening plaats, om te zien of u bij de diëtist aan het juiste adres bent met uw klachten. Wanneer de diëtist aanvullende gegevens nodig heeft om de behandeling te starten, wordt u verzocht om alsnog eerst langs de huisarts te gaan.

Helaas erkennen nog niet alle verzekeraars deze directe toegankelijkheid (DTD), waardoor u nog steeds een verwijsbrief nodig heeft om voor vergoeding in aanmerking te komen. Onder andere CZ, Delta Lloyd, Ditzo, Ohra en De Friesland eisen nog een verwijsbrief.

Wanneer u de consulten zelf betaalt, is er geen verwijsbrief nodig. Wanneer u niet in staat bent naar de praktijk toe te komen, kunnen wij naar u toe komen. Uw huisarts moet dan wel even op de verwijsbrief aangeven dat het om een huisbezoek gaat.

Telefoonnummer: 06-1230 3512 (tijdens het spreekuur graag de voicemail inspreken en uw telefoonnummer hierbij duidelijk vermelden. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug)

Emailinfo@dietistleeuwarden.nl

logo_1
Dianne Berger Dieetadvisering is lid van het Kwaliteitsregister voor parmedici
logo3
Dianne Berger Dieetadvisering is lid van het Kwaliteitsregister voor parmedici
Back to Top