Bel voor een afspraak 06 123 035 12

Wat doet een diëtist?

De diëtist is specialist op het gebied van voeding

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Men kan bij een diëtist terecht voor begeleiding bij het afvallen, maar ook voor voedingsadvies bij medische klachten zoals een hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte, diabetes, voedselallergie en het prikkelbare darm syndroom. Het komt ook regelmatig voor dat een huisarts of specialist doorverwijst naar een diëtist. De diëtist kan werken in een ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg, instelling of in een zelfstandige praktijk.

Medische kennis en voeding

De combinatie van voeding en medische klachten maakt dat een diëtist niet alleen veel weet van eten, maar ook medische kennis heeft. Op basis van die twee pijlers stelt de diëtist een dieet samen. Een dieet is een voedingswijze die om medische redenen afwijkt van het normale voedingspatroon.

Diëtist, een beschermde titel

De titel diëtist is een beschermde titel. Niet iedereen mag zich dus zomaar diëtist noemen. Daarvoor moet je de vierjarige hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek‘ hebben afgerond. Daarnaast staan diëtisten geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, waar zij vijfjaarlijks aan bepaalde kwaliteitsnormen dienen te voldoen. Hierdoor is de diëtist verplicht zich bij- en na te scholen en daardoor altijd op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Dianne Berger Dieetadvisering voldoet aan alle kwaliteitsnormen waaraan een diëtist moet voldoen. Klik hier als u meer wilt weten over de accreditaties en opleidingen van diëtist Dianne Berger.

logo_1
Dianne Berger Dieetadvisering is lid van het Kwaliteitsregister voor parmedici
logo3
Dianne Berger Dieetadvisering is lid van het Kwaliteitsregister voor parmedici
Back to Top