Bel voor een afspraak 06 123 035 12

Wanneer naar de diëtist?

Wanneer naar een diëtist toe gaan?

Een bezoek aan de diëtist kan geen kwaad, sterker nog: we kunnen het iedereen aanraden! De diëtist is namelijk dé deskundige wat betreft gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Natuurlijk weet u zelf ook al het een en ander dankzij bijvoorbeeld de media, maar klopt dat eigenlijk wel? En is dit ook op u van toepassing? De diëtist kan hierover informeren.

Zo kunt u uw voeding laten berekenen om te weten of u voldoende vitaminen, mineralen en vezels binnen krijgt. Ook kan de diëtist uit uw voeding opmaken of u teveel van iets binnen krijgt, zoals vet, suiker of zout. Door bijvoorbeeld teveel zout in de voeding gaat de bloeddruk omhoog, wat schadelijke gevolgen kan hebben. De diëtist meet uw bloeddruk en past zo nodig samen met u uw voeding aan, zodat u minder zout binnenkrijgt.

Met al uw vragen over afvallen kunt u bij de diëtist terecht. Zij zal u vertellen wat de feiten en fabels zijn in dieetland. De diëtist kan als geen ander helpen bij het afvallen. Uiteraard niet door het volgen van een ongezond crashdieet, maar door de juiste combinatie van voeding en bewegen.

Wanneer u zich zorgen maakt om het gewicht, en dus de gezondheid, van uw kind, is het ook verstandig om bij de diëtist aan te kloppen. Bij overgewicht is het van belang kinderen niet op een streng dieet te zetten, maar door middel van kleine stapjes te zorgen dat het gewicht afneemt. Bij ondergewicht van een kind zal het gewicht in kleine stapjes moeten toenemen. In beide gevallen wordt er ook ruimschoots aandacht besteed aan de psychische kant van dit probleem.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om de diëtist te raadplegen.

Wacht niet, maak snel een afspraak. U zult al gauw merken dat door gezond te eten, het leven een stuk aangenamer wordt!

logo_1
Dianne Berger Dieetadvisering is lid van het Kwaliteitsregister voor parmedici
logo3
Dianne Berger Dieetadvisering is lid van het Kwaliteitsregister voor parmedici
Back to Top