Biologische goodiebag

Alstublieft! Een biologische goodiebag!

Voor alle cliënten van Dianne Berger Dieetadvisering is er een biologische goodiebag samengesteld in samenwerking met broodjeszaak Broodje Bewust, biologische online supermarkt de Ekonoom en fairtrade biologische nootjesverkoper Just Nuts.

Met dit aardigheidje willen we de aandacht vestigen op het belang van biologisch eten. Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Het instituut Skal controleert of ze worden nageleefd.

Biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk, het Europese keurmerk voor biologische producten en/of de term ‘biologisch’ of vertalingen daarvan (organic, ökologisch, biologique).

Over het algemeen zijn biologische producten net zo gezond en veilig als niet-biologische producten.

Biologisch én diervriendelijk eten

Tegenwoordig is er veel aandacht voor biologische voeding. Het is in steeds meer supermarkten te koop en de biologische (web)winkels krijgen steeds meer klanten.

Diervriendelijk eten is niet per sé beter voor de gezondheid, maar besef u wel dat voor goedkope zuivel en vlees de dieren de prijs betalen. Dit geldt ook voor de eieren en producten waar ei in is verwerkt. Op de website www.bionext.nl kunt u meer lezen over de alternatieven waarbij dieren onder betere omstandigheden worden gehouden.

Een goed idee is een gratis e-mail abonnement nemen op de Wakkere Winkelaar (www.wakkerdier.nl). Hier ontvangt u elke week aanbiedingen van supermarkten op het gebied van biologisch en diervriendelijk eten en drinken.

De biologische veeteelt streeft naar gezonde en weerbare dieren, die op een zo natuurlijke mogelijke manier gehouden worden.

Kenmerken van biologische veeteelt:

  • meer ruimte per dier
  • beschikking over buitenruimte
  • een langer leven voor het dier
  • dieren vertonen natuurlijk gedrag (varkens wroeten, kippen nemen zandbad)
  • geen preventief gebruik van antibiotica
  • geen preventief gebruik van hormonen
  • behoud van snavel, krulstaart etc.

 

Verdiep u eens in de mogelijkheden van biologisch en diervriendelijk eten! Bij vragen kunt u altijd bij mij terecht.

Eet smakelijk!

Dianne Berger