Afvallen tips en fabels

Afvallen in fabeltjesland

Nu de zon zich weer laat zien en de temperatuur eindelijk weer eens boven de tien graden uit komt, begint men voorzichtig weer eens te denken aan de zomer. Of je nu op vakantie gaat of in Nederland blijft, feit is wel dat de zomerkleding weer uit de kast komt. En dan blijkt het ineens een stuk strakker te zitten dan je je herinnerde. Of nog erger: het past niet meer! Tijd om in actie te komen!

Maar hoe zat het ook alweer met afvallen? Je hebt verschillende verhalen gehoord of gelezen, maar wat werkt en wat niet? Hier vijf hardnekkige fabeltjes op een rij:

  • Grapefruit- en citroensap breekt vet af.
  • Na 20.00 uur verbrand je geen calorieën meer.
  • Ik val niet af omdat ik zware botten heb.
  • Koolhydraten zoals aardappelen, rijst en pasta zijn dikmakers.
  • Vet is altijd slecht voor je.

 

Ook wonderdiëten horen thuis in fabeltjesland. Wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dit het vaak ook. Daarnaast is het voor je lichaam ook erg ongezond om in één keer veel gewicht te verliezen, zoals bij een crashdieet het geval is. Wanneer je geleidelijk gewicht verliest en er daarnaast een gezonde leefstijl op nahoudt, heb je veel minder kans dat na het volgen van het dieet de kilo’s er weer bij komen.

Wat belangrijk is bij afvallen:

  • Zorg voor een uitgebalanceerde voeding. De diëtist maakt een advies wat op maat gemaakt is, je eet hierbij voldoende en zult geen honger hebben. Ook krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen.
  • Beweeg! Wie wil afvallen moet 45 minuten per dag matig intensief bewegen. En met het mooie lenteweer is het zeker geen straf om deze beweging buiten te doen. Lekker wandelen, fietsen of zelfs hardlopen in de buitenlucht zorgt er ook meteen voor dat je vitamine D aanmaakt, door de straling van de zon.
  • Heb vertrouwen in jezelf. Iedereen kan afvallen, dus jij ook! Stel samen met de diëtist een plan op met een duidelijk doel. Werk hier in kleine stapjes naar toe en wees trots op elke kilo die je verliest.

Wanneer je na het lezen van deze blog meer informatie wenst over afvallen, dan kun je contact opnemen met Dianne Berger Dieetadvisering, diëtist in Leeuwarden.

Ook voor het maken van een afspraak kun je bellen met 06- 123 035 12 of mailen naar info@dietistleeuwarden.nl. We helpen je graag bij het zetten van je eerste stap richting een gezond gewicht!